Spania Costa Blanca Circuit autocar SPANIA Clasica 2023

3 stele

Circuit autocar SPANIA Clasica 2023

 Valencia | Costa Blanca | Spania

Detalii proprietateProgram Detaliat :

 

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 850 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 € cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 2. BUDAPESTA - GRAZ - PADOVA (cca. 800 km)

Servim micul dejun, apoi pornim spre Graz, unde incepem turul nostru pietonal de la Opera si continuam spre Primarie (Rathaus) pentru a ne bucura de cele mai frumoase cladiri istorice ale orasului. Seara ajungem la cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 3. PADOVA - MONACO - AIX-EN-PROVENCE (cca. 730 km)

Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza - Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare, la Aix Hotel/ similar.

 

Ziua 4. AIX-EN-PROVENCE - COSTA BRAVA - MONTSERRAT (cca. 545 km)

Mic dejun. Plecam spre Spania si ne cazam in una din renumitele statiuni de pe Costa Brava. Dupa amiaza timp liber pentru plaja sau excursie optionala (35 €) la "muntele sfant" al Cataloniei - Montserrat, simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Varfurile muntelui apar ca niste degete uriase din gresie, primele lacasuri de rugaciune fiind ridicate aici in jurul anului 1000. Vizitam abatia benedictina Santa Maria de Montserrat si biserica sa, unde se afla vestita "La Moreneta" - Madona Neagra, statuie care o infatiseaza pe Madona cu Pruncul. Lemnul din care s-a facut statuia prezinta fata neagra a Fecioarei, diferit de tot ce ati vazut pana acum. Manastirea a suferit de-a lungul anilor din cauza mai multor calamitati (incendii, razboaie) dar statuia a ramas, ca prin minune, neatinsa, Montserrat devenind un important loc de pelerinaj, cu vizitatori veniti de la mii de kilometri. Cazare in zona Costa Brava, la Hotel Balmes 3*/ similar.

 

Ziua 5. COSTA BRAVA - ZARAGOZA - MADRID (cca. 760 km)

Mic dejun. Plecam spre Zaragoza capitala Aragonului, cu o istorie de peste doua milenii si numeroase monumente istorice si religioase: Podul de Piatra (sec. XV) strajuit la ambele capete de cate doi lei, Catedrala Nuestra Seńora del Pillar, un monument baroc -sec. XVII, Catedrala La Seo (sec.XII) cea mai veche din oras, monument UNESCO, La Lonja- fosta Bursa (azi Sala de Expozitii) cea mai importanta constructie civila renascentista de sec. XVI. Continuam spre Madrid pentru un tur de oras cu autocarul: Stadionul Santiago Bernabéu al echipei Real Madrid, Piata Colon cu monumentul dedicat lui Cristofor Columb, Piata si Fantana Cibele- care poarta numele zeitei romane a naturii si fertilitatii. Continuam spre Gran Via- cel mai frumos bulevard al Madridului, descris adesea drept o expozitie arhitectonica in aer liber, Piata Spania cu monumentul lui Miguel de Cervantes, marele scriitor spaniol. Cazare la Madrid, la Hotel B&B Getafe 3*/ similar.

 

Ziua 6. MADRID - EL ESCORIAL

Mic dejun. Ne deplasam cu transportul public, dar si pietonal pentru a explora Madridul: Palatul Regal- unul din cele mai mari palate regale cu interioare remarcabile, Catedrala Almudena, inchinata protectoarei spirituale a orasului, Calle Mayor- principala strada din timpul domniei habsburgice, Plaza Mayor construita in sec. XVII de regele Filip III, Puerta del Sol- km zero al Madridului, construita in sec al XVI-lea de regele Carlos I, iar la cativa pasi simbolul orasului: ursul mancand dintr-un copac. Timp liber in Madrid sau excursie optionala (25 €) la El Escorial, un complex architectonic somptuos cu tripla functie: palat, manastire si mausoleum, construit de Filip II (unul dintre cei mai puternici si influenti regi ai Spaniei). Ansamblul pare o imensa fortareata cu un aer sever, care adaposteste Biserica Sf. Laurentiu, Biblioteca, Sala Bataliilor, Apartamentele regale (surprizator de austere), Gradini, Relicvariile, Panteonul Regal aflat sub capela (cu mormintele majoritatii regilor spanioli), Galerii de Arta cu lucrari apartinand scolilor spaniole, italiene, lombarde, s.a dintre sec. XV-XVII. Cazare la Madrid.

 

Ziua 7. MADRID - TOLEDO - ARANJUEZ - VALENCIA (cca. 460 km)

Mic dejun. Parasim capitala Spaniei si ne indreptam spre Aranjuez, unde vizitam Palatul Regal (construit in sec. al XVI), care impresioneaza prin arhitectura, decoratiunile interioare fantastice, mobilierul exotic si gradinile ingrijite ornate cu fantani. Timp liber in Aranjuez sau excursie optionala (25 €) la Toledo, vechea capitala a Spaniei, un adevarat muzeu in aer liber. Descoperim un oras fascinant care conserva zidurile medievale si cateva dintre portile de odinioara, Podul San Martin, Biserica Regilor- construita de “regii catolici” Izabela I si Ferdinand II si cartierul evreiesc (care dateaza din sec. XII). Urmeaza vechea Primarie, Palatul Arhiepiscopal si Catedrala San Ildefonso (sec. XIII)- cu adevarat monumentala, care impresioneaza prin arhitectura sa gotica si prin altarele sale, adevarate capodopere baroce si Piata Zocodover- vechea piata araba, situata foarte aproape de Castelul Alcazar. Timp liber pentru vizitarea Catedralei sau pentru cumparaturi pe strazile pitoresti, unde nu va fi deloc dificil sa alegeti un cadou deosebit celor dragi de acasa. Cazare la Valencia, la Hotel Mas Camarena/ similar.

 

Ziua 8. VALENCIA - BARCELONA - COSTA BRAVA (cca. 495 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Valencia, al 3-lea cel mai mare oras al Spaniei, cu arhitectura avangardista, gradini luxuriante si o multime de repere istorice: Turnurile Serranos (sec. XIV) o masiva fortificatie ce servea ca poarta de intrare, Palau de la Generalitat (cu birourile Guvernului local), Plaza de la Virgen, dominata de 2 biserici: Nuestra Seniora de los Desamparados (sec. XVII), patroana spirituala a orasului si Catedrala, construita in sec. XIII in stil gotic, locul unde se spune ca se pastreaza Sf. Graal. Urmeaza Plaza de la Reina (km 0 al orasului) si Palatul Marchizului Dos Aguas, ce gazduieste Muzeul de Ceramica. Deplasare cu autocarul in Orasul Stiintelor si Artelor, un proiect futurist din anii `90 al lui Calatrava, extrem de apreciat de turisti. Continuam cu tur panoramic cu autocarul in Barcelona, “orasul bucuriei” unde vom descoperi remarcabila mostenire lasata de Antonio Gaudi (patrimoniu UNESCO): Sagrada Familia catedrala gotica “imbracata” architectural intr-un complex de coloane elicoidale, bolti si pereti laterali ce coplesesc mintea si intrec orice imaginatie, Parcul Güell- loc unic, cu forme curioase si combinatii de culori indraznete iesite parca dintr-un basm. Urmeaza: Casa Batllo, Casa Mila, Piata Catalunya, Piata Spania cu Palatul National, Parcul Montjuic cu Gradina Botanica ce ofera o frumoasa privliste asupra portului. Cazare pe Costa Brava, la la Hotel Balmes 3*/ similar. 

 

Ziua 9. COSTA BRAVA - BARCELONA (cca. 150 km)

Mic dejun. Timp liber pe Costa Brava, unde nisipul auriu, apele cristaline si vegetatia mediteraneana abundenta va vor oferi amintiri de neuitat. Pentru persoanele active, continuam explorarea Barcelonei insotiti de ghid, utilizand cotra cost transportul public. (Autocarul stationeaza -normele AETR). Ne deplasam cu tren direct Costa Brava - Barcelona (aprox. 7 € /sens), a carui statie finala este chiar in Piata Catalunia. De aici pormin pe cel mai animat si pitoresc bulevard: Las Ramblas, unde ne imbie la tot pasul magazinele cu suvenire, cafenelele si multimea de artisti ambulanti. Barri Gotic, unde admiram Catedrala Gotica La Seu, a carei piatra de temelie a fost pusa inca din sec. XIII dar a fost finalizata abia la inceputul sec. XX. Curtea interioara a catedralei e o adevarata oaza de verdeata cu portocali, palmieri si arbusti cu flori parfumate plantate in jurul Fantanii Gastelor (Font de les Oques). Seara ne intoarcem in Costa Brava pentru cazare in acelasi hotel.

 

Ziua 10. COSTA BRAVA - AVIGNON - CANNES (cca. 550 km)

Mic dejun. Parasim Spania si traversam Franta cu o vizita optionala (25 €) la Avignon- capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII)- cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati-va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti-le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Urmeaza centrul medieval din Avignon, inscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint-Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Turistii care nu opteaza pentru excursia la Avignon se vor bucura de cumparaturi intr-un centru comercial. Continuam traseul pentru cazare in zona Cannes, la hotel IBIS Cannes Plage La Bocca/ similar.

 

Ziua 11. CANNES – GENOVA - SIRMIONE - PADOVA (cca. 620 km)

Mic dejun. Intram in Italia si vizitam in capitala Liguriei un obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova: Porta Soprana - cea mai veche constructie din Genova (sec. X-XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul- unul dintre cele mai mari din Europa. Plecam apoi spre Padova, strabatand Nordul Italiei, cu oprire pentru a explora Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic inconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Seara, cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 12. PADOVA - LJUBLIJANA - BELGRAD (cca. 810 km)

Mic dejun. Plecare spre Ljublijana unde ne vom opri pentru un tur pietonal: Piata Congresului, Bis. Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Continuam spre Belgrad, unde va invitam sa descoperiti pitorescul cartier Skardalija (Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltat incepand din sec. XIX, datorita a numerosi artisti ce si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Cazare la Belgrad, hotel Elegance/ similar.

 

Ziua 13 BELGRAD - TIMISOARA - SIBIU - BUCURESTI (cca. 695 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23.30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 


Alege date călătorie Modifică

Vă rugăm să alegeți o dată de plecare și întoarcere pentru a vedea disponibilitățile și tarifele

Descoperă Costa Blanca

Costa Blanca

Dacă planifici un sejur în Costa Blanca în 2023, te vei bucura de peisaje spectaculoase, plaje de nisip fin și ape cristaline, precum și de o varietate de atracții și activități. Iată câteva informații utile și recomandări pentru a-ți planifica vacanța perfectă:

    Descoperă plajele: Costa Blanca este faimoasă pentru plajele sale spectaculoase. Printre cele mai populare se numără Playa del Postiguet din Alicante, Playa de Levante din Benidorm și Playa de la Granadella din Javea. Relaxarea pe nisipul fin, înotul în apele calde și practicarea sporturilor nautice sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura.

    Explorează orașele pitorești: Costa Blanca este bogată în orașe și sate pitorești, fiecare cu propria sa istorie și farmec. Alicante, cu faimosul său castel și atmosfera vibrantă, Benidorm, cu clădirile sale înalte și viața de noapte animată, și Altea, cu străduțele sale înguste și arhitectura tipică mediteraneană, sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le poți explora.

    Vizitează parcurile tematice: Costa Blanca este acasă pentru o serie de parcuri tematice care se adresează atât copiilor, cât și adulților. Printre cele mai populare se numără Terra Mítica, Aqualandia și Mundomar. Aceste parcuri oferă atracții, tobogane de apă, spectacole și activități recreative pentru toate vârstele.

    Încearcă bucătăria locală: Costa Blanca este renumită pentru gastronomia sa delicioasă. Bucătăria spaniolă, cu preparate precum paella, tapas și fructe de mare proaspete, este o experiență culinară pe care nu trebuie să o ratezi. Explorează restaurantele și tavernele locale pentru a savura aromele autentice ale regiunii.

    Cunoaște cultura și istoria: Costa Blanca are o istorie bogată și o cultură fascinantă. Vizitează castelele medievale, muzeele locale și centrele culturale pentru a descoperi mai multe despre patrimoniul regiunii. De asemenea, nu uita să participi la festivalurile și evenimentele culturale care au loc în timpul șederii tale.

Pentru a-ți asigura un sejur confortabil și relaxant în Costa Blanca în 2023, poți alege dintr-o varietate de hoteluri și resorturi care se potrivesc preferințelor tale. De la hoteluri de lux cu vedere la mare până la opțiuni mai accesibile în apropierea plajelor, ai multe alegeri disponibile.

Asigură-te că planifici în avans sejurul în avans și că verifici disponibilitatea și tarifele hotelurilor pentru perioada dorită. Iată câteva hoteluri recomandate în Costa Blanca pentru sejurul tău în 2023:

    Hotel SH Villa Gadea:
Acest hotel de lux de 5 stele este situat în Altea și oferă camere elegante și confortabile, cu vedere la mare sau la grădină. Hotelul dispune de piscine, spa, restaurante și facilități de recreere.

    Hotel Meliá Benidorm:
Situat în Benidorm, acest hotel de 4 stele oferă camere moderne și confortabile, precum și o gamă variată de facilități, cum ar fi piscine, spa, terenuri de tenis, restaurante și activități de divertisment.

    Hotel Port Denia: Amplasat în Denia, acest hotel de 3 stele oferă camere confortabile și facilități moderne, inclusiv piscine, restaurant, bar și acces la plajă. Este situat în apropierea centrului orașului și a atracțiilor principale.

    Hotel La Laguna Spa & Golf: Situat în Ciudad Quesada, acest hotel de 4 stele oferă camere spațioase și elegante, înconjurat de terenuri de golf și spații verzi. Dispune de piscine, spa, restaurante și facilități de recreere.

    Hotel Les Rotes: Aflat în Dénia, acest hotel boutique de 4 stele oferă camere elegante și confortabile, precum și o atmosferă relaxantă. Hotelul dispune de piscine, spa, restaurant și acces facil la plajă.

    Hotel Parque Denia:
Situat în Denia, acest hotel de 3 stele oferă camere moderne și confortabile, piscine, restaurant și facilități de recreere. Este situat în apropierea plajei și a zonei comerciale.

    Hotel AR Diamante Beach Spa & Convention Center:
Situat în Calpe, acest hotel de 4 stele oferă camere elegante și moderne, precum și un centru spa cu piscine interioare și exterioare, saună și servicii de masaj. Hotelul este amplasat în apropierea plajei și oferă o varietate de facilități și servicii.

    Hotel La Posada del Mar: Aflat în Xàbia, acest hotel boutique de 4 stele se află într-o clădire istorică și oferă camere elegante și confortabile, cu vedere la port sau la oraș. Dispune de o terasă panoramică, un restaurant gourmet și un bar. Hotelul se află în centrul vechi al orașului și oferă acces ușor la atracțiile principale.

    Hotel Cap Negret: Situat în Altea, acest hotel de 4 stele oferă camere moderne și spațioase, precum și o piscină cu vedere la mare și acces direct la plajă. Hotelul dispune de un restaurant cu terasă, un centru de fitness și facilități de divertisment.

    Hotel Maya Alicante: Amplasat în Alicante, acest hotel de 3 stele se află în apropierea plajei Postiguet și oferă camere confortabile și servicii de calitate. Dispune de o piscină în aer liber, un restaurant și o terasă cu vedere la mare. De asemenea, hotelul este situat în apropierea centrului orașului, facilitând accesul la atracțiile principale.

    Hotel Albir Playa & Spa: Aflat în Albir, acest hotel de 4 stele oferă camere moderne și confortabile, precum și un centru spa cu piscină interioară, saună și tratamente de înfrumusețare. Hotelul dispune de o piscină în aer liber, un restaurant și o terasă cu vedere la mare.

Asigură-te că verifici disponibilitatea și tarifele pentru perioada sejurului tău și alege hotelul care corespunde cel mai bine preferințelor tale și bugetului disponibil. Fiecare dintre aceste hoteluri oferă servicii și facilități excelente pentru o vacanță relaxantă și plină de confort în Costa Blanca în 2023....

Vezi detalii

Vacanță tailor-made. Pe gustul tău.

Ai cerințe speciale, nu reușești să găsești nimic pe placul tău sau pur și simplu vrei consultață specializată cu privire la vacanța ta?

Cere o ofertă personalizată

Inspirație pentru vacanțe de vis

Abonează-te la newsletter pentru a primi oferte inspirate și cele mai bune sfaturi de călătorie.

NOUTĂȚI

Articole blog Costa Blanca

Update cookies preferences