28 decembrie 2023

Cele mai spectaculoase plaje din Thassos

Andrei

Plaja Notos Thassos

Thassos, o insulă grecească pitorească, este un paradis pentru iubitorii de frumusețe naturală și plaje idilice. Insula a devenit un magnet pentru turiștii români, fiind apreciată pentru atmosfera sa vibrantă și apele cristaline. De-a lungul anilor, Thassos a câștigat o reputație ca fiind locul unde te poți întâlni neașteptat cu oameni cunoscuți, mai ales în sezonul estival.

Această insulă nu este doar o destinație de vacanță, ci a devenit un simbol al escapadelor de vară pentru mulți români, un loc unde se împletesc aventura, relaxarea și prieteniile. Thassos păstrează un farmec autentic, oferind vizitatorilor o experiență grecească autentică, completată de ospitalitatea localnicilor și peisaje de neuitat.


Care sunt cele mai spectaculoase și populare plaje din Thassos


Thassos, o insulă grecească aflată în partea de nord a Mării Egee, este o destinație îndrăgită datorită plajelor sale pitorești și a peisajelor naturale impresionante. Insula se distinge prin vegetația sa luxuriantă și relieful muntos, oferind vizitatorilor o combinație unică de frumusețe naturală și relaxare.


Golden Beach

Golden Beach Thassos

Sursă imagineGolden Beach, situată pe insula Thassos, este un paradis pentru iubitorii de plajă și soare. Recunoscută pentru frumusețea sa captivantă, această plajă este un punct de atracție major pentru turiști. Cu nisip fin și o întindere de aproximativ 2 kilometri, oferă un decor ideal pentru relaxare și distracție. Un aspect deosebit al Golden Beach este intrarea lină în mare, un detaliu apreciat de vizitatori, mai ales că pietrele la intrarea în apă sunt rare.

Plaja a fost onorată cu prestigioasa distincție Blue Flag, un testament al calității apei și al serviciilor excelente. În plus, este înconjurată de numeroase unități de cazare, care satisfac diverse preferințe și bugete, precum și de servicii turistice bine organizate.

Poziționarea sa geografică este convenabilă, aflându-se la doar 12 kilometri de Limenas, capitala insulei, și la aproximativ 43,4 kilometri de Limenaria, al doilea oraș ca mărime pe Thassos. Aceasta face ca Golden Beach să fie ușor accesibilă și un loc perfect pentru a explora frumusețile insulei.


Paradise Beach

Paradise Beach Thassos

Sursă imagineParadise Beach, așa cum îi sugerează și numele, este o bijuterie ascunsă pe coasta estică a insulei Thassos. Această plajă încântă vizitatorii cu nisipul său fin, strălucind în nuanțe aurii, și oferă o atmosferă exotică deosebită. Ideală pentru familii, Paradise Beach prezintă o intrare blândă și lină în apele cristaline, făcând-o perfectă pentru copii.

Pe lângă frumusețea sa naturală, plaja oferă și facilități moderne. Vizitatorii pot alege între zonele dotate cu șezlonguri și segmente mai sălbatice de plajă liberă. Pentru confortul complet, sunt disponibile cabine de schimb și toalete, iar pentru delicii culinare, două restaurante așteaptă să îi întâmpine pe cei dornici de specialități locale.

Pentru cei în căutarea unei experiențe mai intime, la Paradise Beach există o zonă mai retrasă dedicată nudismului, situată spre stâncile din partea stângă, departe de zonele aglomerate. Această diversitate face din Paradise Beach locul perfect pentru o varietate de preferințe și stiluri de vacanță.


Plaja Makryammos

Plaja Makryammos Thassos

Sursă imagineMakryammos Beach, situată în apropierea capitalei insulei Limenas, este o destinație remarcabilă, renumită pentru calitatea sa excepțională, demonstrată prin obținerea prestigiosului premiu Blue Flag. Aceasta confirmă nu doar frumusețea naturală a plajei, ci și nivelul superior al amenajărilor, serviciilor și facilităților disponibile. Plaja, administrată de resortul Makryammos situat în apropiere, se întinde pe o suprafață generoasă, fiind atât largă, cât și lungă, oferind un peisaj captivant și o experiență de neuitat pentru vizitatori.

Cu toate acestea, accesul pe plajă include o taxă de intrare pentru cei care nu sunt oaspeți ai resortului, reflectând exclusivitatea și calitatea serviciilor oferite. În 2021, de exemplu, accesul pentru două persoane costa 16 euro, includând două șezlonguri și o umbrelă. Acest aspect subliniază angajamentul pentru un mediu elegant și bine întreținut.

Situată la doar 2,5 kilometri de Limenas, Makryammos Beach oferă o combinație perfectă între accesibilitate și retragere idilică, fiind un loc ideal pentru cei care doresc să se bucure de o escapadă pe litoral, într-un cadru de lux.


Atspas Beach

Plaja Atspas Thassos

Sursă imagineAtspas Beach, situată în apropierea stațiunii Skala Marion și la o distanță convenabilă de 7,5 kilometri de Limenaria, este o destinație de plajă atrăgătoare, deși mai îngustă. Caracterizată de nisip fin și o organizare apreciată de turiști, această plajă se distinge printr-o ambianță naturală liniștită. Oferind locuri de parcare umbrite de copaci în spatele plajei, ea este accesibilă și convenabilă pentru cei care călătoresc cu mașina.

O caracteristică remarcabilă a Atspas Beach este amenajarea sa cu șezlonguri și umbrele, ce promit confort și relaxare. Priveliștea oferită este deosebită, plaja fiind poziționată într-un golf cu o formă distinctă și ascuțită. Cu toate acestea, datorită dimensiunilor sale reduse, capacitatea de cazare pe plajă este limitată, ceea ce poate contribui la o atmosferă mai exclusivistă și liniștită în timpul sezonului de vârf.


La Scala Beach

Plaja La Scala Thassos

Sursă imagineLa Scala Beach este un exemplu remarcabil de plajă modernă și sofisticată, redefinind experiența litorală. Decorată cu un mobilier de exterior ce evocă exotismul și rafinamentul, această plajă oferă o gamă variată de facilități, de la sezlonguri confortabile și pontoane elegante, până la baldachine care promit o relaxare de neuitat sub soarele arzător.

Pe lângă aceste atracții, La Scala Beach se distinge prin petrecerile vibrante organizate în sezonul de vârf. Tarifele pentru închirierea de sezlonguri sunt flexibile, variind în funcție de locația aleasă. Pentru o experiență premium, poziționată chiar lângă unduirile mării, se impune o consumație minimă de 10 euro de persoană la bar, un mic preț pentru a te bucura de frumusețea nemărginită a mării și de un serviciu de excepție.


Aliki Beach

Plaja Aliki Thassos

Sursă imagineAliki Beach, un colț de paradis situat între Limenaria și Limenas, este un exemplu perfect al diversității naturale a litoralului. La o distanță de 22,8 kilometri de Limenaria și 31,6 kilometri de Limenas, această plajă oferă o experiență de neuitat pentru iubitorii de mare și soare.

Partea de vest a plajei este acoperită cu nisip fin, creând un peisaj idilic pentru relaxare. Aici, vizitatorii se pot bucura de confortul sezlongurilor și umbrelelor, ideal pentru o zi perfectă sub soare.

Diferența notabilă o face partea de est a plajei, unde natura și-a păstrat starea sălbatică. Aici, pietrișul și stâncile creează un contrast fascinant cu plaja amenajată, oferind un peisaj mai rustic și nealterat de facilitățile moderne. Deși accesul în mare poate fi mai dificil din cauza pietrelor, frumusețea naturală neîmblânzită a acestei părți a plajei este cu siguranță o atracție pentru cei care caută o experiență autentică pe litoral.


Plaja Glyfoneri

Plaja Glyfoneri Thassos

Sursă imaginePlaja Glyfoneri, situată într-un golf pitoresc lângă stațiunea Skala Rachoni, este un paradis ascuns perfect pentru iubitorii de nisip. Apa cristalină, care se adâncește gradual, își dezvăluie tonuri captivante de turcoaz, creând un decor ideal pentru relaxare și înot. Un alt atu al acestei plaje îl reprezintă umbra naturală oferită de pini înalți, care adaugă un plus de confort în zilele însorite.

Deși există posibilitatea de a închiria șezlonguri, numărul lor este limitat datorită spațiului restrâns al plajei, ceea ce contribuie la menținerea unui aer exclusivist și liniștit. Această oază de liniște este ideală pentru cei care doresc să evadeze din agitația cotidiană și să se bucure de frumusețile naturale într-un cadru intim și primitor.


Plaja Arriba

Plaja Arriba Thassos

Sursă imagineArriba Beach, situată lângă Skala Rachoni, este o oază de liniște și relaxare pe malul mării. Această plajă cu nisip, deși îngustă, impresionează prin lungimea sa considerabilă, unde șezlongurile sunt aranjate eficient în două sau trei rânduri. Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale Arriba Beach este prezența pinilor înalți în partea din spate, care oferă zone plăcute de umbră naturală, perfecte pentru zilele însorite.

Plaja oferă o combinație armonioasă între zone amenajate cu șezlonguri și umbrele și segmente de plajă liberă, permițând vizitatorilor să aleagă modul ideal de a se bucura de soare și mare. Astfel, Arriba Beach se prezintă ca un loc ideal pentru cei care caută o escapadă relaxantă la malul mării.


Notos Beach

Plaja Notos Thassos

Sursă imagineNotos Beach, situată în apropierea efervescentei stațiuni Potos, la doar 2.7 kilometri distanță, este o destinație de plajă idilică, perfectă pentru călătorii în căutarea unui refugiu liniștit și bine amenajat. Cu dimensiuni modeste, această plajă se remarcă prin atmosfera sa calmă și primitoare, fiind ideală pentru familii, datorită nisipului fin și a intrării line în apă, aspecte ce oferă siguranță și confort pentru copii. Deși predomină nisipul, pe marginile plajei se pot găsi zone stâncoase și pietroase, adăugând un contrast natural peisajului.

Pe Notos Beach, vizitatorii pot găsi un beach bar cochet pentru băuturi răcoritoare și snacks-uri, dar trebuie menționat că nu există un restaurant propriu-zis pe plajă. În perioada de vârf a sezonului, este recomandat să ajungeți devreme, deoarece atât șezlongurile cât și locurile de parcare tind să se ocupe rapid, reflectând popularitatea și atractivitatea acestei destinații.


Plaja Pachis

Plaja Pachis Thassos

Sursă imaginePachis Beach, situată în imediata apropiere de Glyfoneri, la doar un kilometru distanță, este o destinație de plajă remarcabilă, recunoscută pentru standardele sale înalte de curățenie și organizare, având distincția prestigioasă Blue Flag.

Deși nu se distinge prin dimensiuni vaste, având o lățime moderată, plaja Pachis compensează prin calitatea sa excepțională. Oferă un nisip fin și este înconjurată de o frumoasă pădure de pini, creând un peisaj natural pitoresc.

Vizitatorii au opțiunea de a alege între zonele amenajate, dotate cu șezlonguri și umbrele, și sectoarele de plajă neorganizate, oferind o flexibilitate ideală pentru toate preferințele. La aproximativ 10 kilometri de Limenas, această plajă reprezintă o escapadă perfectă pentru cei care caută un echilibru între relaxare și natură.


Atracții turistice din Thassos care merită toată atenția turiștilor!

Thassos, o perlă ascunsă în Grecia, este un amalgam de peisaje naturale impresionante și istorie vibrantă. Să începem cu Limenas, capitala insulei, un oraș înconjurat de munți măreți, plantații luxuriante de măslini și o pădure densă de pini. Această combinație unică creează un decor de neuitat, pe care orice vizitator îl va aprecia.

Centrul insulei, vibrant și colorat, este plin de viață. Limenas nu este doar un centru administrativ, ci și un loc de întâlnire pentru locuitori și turiști, cu o piață efervescentă, magazine diverse și vânzători ambulanți care aduc o notă autentică experienței.

Dar Thassos nu este doar despre plaje. Satele de munte, cum ar fi Panagia, vechea capitală a insulei, sunt un must-see. Așezat la poalele Muntelui Ipsarion, Panagia este un sat tradițional care își canalizează izvoarele de munte printr-un sistem impresionant de canale și fântâni, creând o atmosferă de basm.

Theologos, situat în sudul munților Thassos și o altă fostă capitală a insulei, te invită să te rătăcești prin străduțele sale pietruite, admirând casele tradiționale din piatră în stil macedonean. Aici, o cărare te conduce la o cascadă spectaculoasă, un colț de rai unde apele cristaline formează o piscină naturală.

Pentru iubitorii de drumeții, vârful Ipsario, cel mai înalt punct al insulei, stă la 1.204 metri deasupra nivelului mării și oferă vederi panoramice uimitoare. Poți începe aventura din satul montan Kazaviti sau chiar din Skala Potamia, o așezare pitorească la poalele muntelui.

Un alt punct de interes este situl arheologic de la Aliki, situat în partea sudică a insulei. Aici, o peninsulă stâncoasă dezvăluie o istorie fascinantă a mineritului de marmură, datând din secolul al XII-lea î.Hr. Tehnologia și arhitectura folosite pentru extracția și transportul marmurei sunt remarcabile, ilustrate prin panouri informative care îmbogățesc experiența vizitatorului.

Thassos, cu acest amestec fascinant de istorie, cultură și natură, este cu siguranță o destinație care merită explorată în profunzime.


SOURCE AND TAGS


Update cookies preferences