Mauritius - o destinatie exotica de vis

  • 10 octombrie 2018

Mauritius este o țară insulară perfectă pentru cei care își doresc o vacanță liniștită, plină de lucruri noi. Ofertele early booking Mauritius sunt din ce în ce mai atractive chiar și pentru cei care nu au bugete de vacanță uriașe, așadar, am reușit să conturăm o serie de obiective și sfaturi pentru toți cei care și-au propus să zboare în această ţară.

Când să vizitezi Mauritius?

În principiu, această țară poate să fie vizitată aproape oricând. Temperaturile nu scad niciodată sub 19 grade Celsius și chiar dacă pe timpul iernii aici este sezonul ploios, ploile nu sunt chiar atât de supărătoare ca în alte părți.
Totuși, dacă vrei să ajungi aici în luna de miere, Mauritius este mult mai ofertant între mai și octombrie, atunci când atmosfera este caldă și uscată.
Sunt de evitat lunile ianuarie și aprilie, deoarece există riscul ca arhipelagul de insule ce formează țara să fie lovit de muson.


De ce să mergi în Mauritius?

Există o mulțime de destinații exotice în lumea asta, așadar, de ce o vacanță în Mauritius?
Răspunsul este simplu și este format din mai multe motive: este o destinație plină de natură, cu parcuri naționale, plaje exotice și o mare extrem de limpede, oferă numeroase activități, printre care și sporturile acvatice precum scufundările și skiul nautic și nu în ultimul rând, are o mulțime de resorturi luxoase, ideale pentru relaxare. În cuvinte mai simple: este un paradis exotic.

Care sunt obiectivele de neratat în această țară?

Un sejur în Mauritius de 7-10 zile s-ar putea să îți pară foarte scurt, așadar, trebuie să faci o analiză serioasă a obiectivelor pe care vrei să le vezi. Printre cele mai atractive obiective se numără și următoarele:
Fortul Adelaide. Construit în 1834, este unul dintre simbolurile istorice ale insulei, amintind de numeroasele războaie ce au avut loc în trecut.
Teatrul municipal din Port Louis. Este cel mai vechi teatru din zona Oceanului Indian. Pe lângă faptul că oferă piese de teatru excelente, acesta are și o arhitectură care merită din plin să fie descoperită.
Moscheea Jummah. Este o altă construcție veche a insulei, datând din secolul XIX. Această moschee este cel mai mare lăcaș de cult islamic de pe insulă și este, de asemenea, fermecătoare atunci când vine vorba despre arhitectură. Aceasta îmbină perfect motive islamice și indiene.
Piața centrală din Port Louis. Dacă vrei să descoperi diversitatea culturală a locului, Piața centrală este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vezi.
Domaine Le Pailles. Localizat între doi munți, acest spațiu de trei hectare este o oază de relaxare pentru turiști și localnici. Aici se găsește inclusiv un parc de distracții și numeroase activități cât se poate de interesante.


Atunci când mergi în Mauritius nu ai nevoie de viză, însă trebuie să ai un pașaport valabil. Ai nevoie doar de un bilet de avion achiziționat la prețuri decente, cazare și chef de relaxare.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare