Descoperă Thassos cu maşina personală


Insula Thassos a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români, fiind mai apreciată decât multe dintre stațiunile românești. Proximitatea față de România, plajele foarte frumoase și serviciile de bună calitate au convins foarte mulți români că un sejur în Thassos merită toți banii.
Dacă nu ai fost până acum în cea mai nordică insulă a Greciei, iată câteva informații pe care trebuie să le știi înainte de a pleca într-un sejur aici.

Cum ajungi în Thassos?

Cea mai bună variantă este cu mașina proprie. Distanța dintre București și insula grecească este de doar 550 de km, ceea ce înseamnă că în maxim 10 ore ai ajuns la destinație. Există și varianta autocarului sau cea a avionului până în Salonic, însă opțiunile nu sunt tocmai echilibrate din punct de vedere al costurilor și al confortului.

Ce poți face în Thassos?

Dacă pe lista cu destinații de vacanță pe care ți le-ai propus este și Thassos, nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește cazarea, în condițiile în care îți putem oferi cele mai bune opțiuni de pe întreaga insulă.
Ceea ce trebuie să te preocupe este modul în care îți vei petrece timpul. Sunt atât de multe activități pe care le poți face și atât de multe plaje și locuri interesante, încât cel mai probabil vei pleca după o săptămână sau chiar două de pe insulă cu gândul de a reveni pentru a vedea tot ceea ce ai de văzut.
Odată ce ai ajuns în Thassos îți recomandăm să:
• Practici Snorkelingul. Plaje precum Paradise Beach sau Marble Beach sunt recomandate ca fiind excelente pentru această activitate. Acestea oferă ape clare și chiar dacă nu au o vegetație marină prea bogată experiența este una memorabilă.
• Vizitezi satele de munte. Există mai multe sate montane în centrul insulei care te pot fermeca cu străduțele lor înguste, cu mănăstirile, liniștea și vegetația luxuriantă. Dacă vrei să te îndepărtezi de aglomerația de pe plaje, satele montane sunt perfecte.
• Faci baie în Giola. Este una dintre cele mai importante atracții turistice din Thassos și una dintre puținele piscine naturale din lume. Deși este mai greu să ajungi aici, merită să faci o baie în acest mic colț de rai.
• Safari sau drumeții pe Ypsarion. Ypsarion este cel mai înalt vârf montan de pe insulă și poate fi descoperit în două moduri: fie printr-o drumeție, fie cu ajutorul Jeep-urilor. Ceea ce este cert este că oricum ai ajunge pe vârf, vei putea descoperi o priveliște numai bună de prins în poze.
• Participi la o seară grecească. O seară grecească poate să fie una dintre ele mai frumoase experiențe trăite într-un sejur în Thassos. Există o mulțime de opțiuni, așadar alege cu atenție restaurantul și bucură-te din plin de mâncare, băutură, muzică și dans.
Thassos este o insulă extrem de interesantă, care îți oferă zeci de activități memorabile, așadar, o vacanță aici poate să fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei pentru o săptămână de relaxare.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare