Descoperă cultura, activitatile si resorturile din Tunisia


Una dintre cele mai interesante țări în care îți poți petrece vacanța este Tunisia. Cu peste 3000 de ani de istorie în care și-au lăsat amprenta numeroase civilizații, precum cea a romanilor, vandalilor, bizantinilor, turcilor, spaniolilor și francezilor, dar și cu foarte multe peisaje spectaculoase care variază între deșert și zone montane, această țară magnetizează orice pasionat de turism.
Pentru că o vacanță în Tunisia este de neratat, prin Booktravel.ro poți să achiziționezi sejururi pline de relaxare sau vacanțe active, pline de amintiri memorabile.

Cum ajungi în Tunisia?

Prin agenția noastră poți zbura cu un charter din Arad, Cluj sau București, așadar vei fi la destinație în doar câteva ore.

Ce ai de văzut într-un sejur în Tunisia?

Un sejur în această țară Africană îți poate oferi o varietate foarte mare de obiective turistice, activități și peisaje deosebite. Tot ceea ce te înconjoară este plin de culoare și de aromă, iar urmele civilizațiilor amintite mai sus sunt prezente peste tot.
Pentru a bifa cele mai importante locuri din Tunisia trebuie să vezi:
• Sahara. Este un deșert care oferă o combinație între aventură și peisaje deosebite. Munții arizi, dunele de nisip uriașe și activitățile inedite, cum ar fi călăritul cămilei sau safari-ul cu jeep-ul dau culoare vacanței în Tunisia.
• Cartagina. Este un vechi oraș fenician și roman situat în suburbiile Tunisului. Dacă ai o pasiune pentru istorie, te vei bucura să descoperi Catedrala St. Louis ridicată în 1270 sau Muzeul Național din Cartagina.
• Tabarka. Este o zonă uimitoare din punct de vedere al florei și al faunei, cu păduri de plută, plaje deosebit de frumoase și o zonă muntoasă vie și verde. În stațiunea Montazah-Tabarka poți descoperi o mulțime de evenimente, dar și activități inedite precum Yachtingul și scufundările.
• El Jem. Dacă ai auzit de Colloseumul din Roma, cu siguranță vei descoperi cu încântare Colloseumul din El Jem, care este mai mare și mai bine păstrat decât cel italian. Aici a fost filmat Gladiatorul și tot aici au loc anual o mulțime de festivaluri și de concerte.
• Numeroase alte orașe pline de cultură și de obiective. Aproape oriunde te plimbi în Tunisia găsești ceva de făcut. Fie că este vorba despre orașe antice sau despre plaje exotice, obiectivele din această țară se mulează pe dorințele oricui.


Ce trebuie să știi atunci când rezervi un sejur în Tunisia?

Există câteva informații importante ce trebuie să fie cunoscute de toți turiștii:
• Nu ai nevoie de viză, însă trebuie să ai un pașaport valabil;
• De asemenea, nu este nevoie de vaccinare;
• Se poate comunica cu localnicii în arabă sau franceză, iar în hoteluri se vorbește şi germană și engleză;
• Moneda Tunisiei este dinarul. Ceea ce este foarte interesant este că în momentul în care cumperi dinari tunisieni este bine să știi cu exactitate cât vei cheltui, deoarece la ieșirea din țară nu poți schimba mai mult de 30% din suma schimbată la intrare.
• Între ora 12:00 și 16:00 toate magazinele sunt închise. Același lucru este valabil și în zilele de duminică, cu mici excepții
• Bacșișul este obligatoriu, așadar trebuie să îl iei în considerare în momentul în care planifici o vacanță aici.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare