Descopera plaja si cultura din Sunny Beach, Bulgaria


Sunny Beach este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul Mării Negre, iar acest lucru este extrem de bine exploatat de către vecinii de la sud de Dunăre. An de an, sute de mii de turiști ajung să se relaxeze în hotelurile all inclusive de aici și să descopere împrejurimile.
Situată între munte, mare și orașul antic Nessebar, stațiunea este potrivită pentru toate gusturile.
În ceea ce privește plaja, lucrurile stau extrem de bine. În anul 1996 plaja Sunny Beach a primit decorațiunea „Blue Flag” pentru servicii de înaltă calitate, curățenie și nisip fin.

Care este istoria stațiunii și ce este de văzut în Sunny Beach?

Astăzi este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, însă în urmă cu 60 de ani pe plajele de aici existau doar două fântâni antice de unde se alimenta orașul Nessebar cu apă. Dezvoltarea a fost rapidă, în doar câțiva ani apărând zeci de hoteluri cu servicii de cea mai bună calitate. Astăzi, de-a lungul celor nouă kilometri de plajă se înalță nu mai puțin de 800 de hoteluri.
În ceea ce privește obiectivele și activitățile turistice, dacă vrei să faci și altceva în afară de plajă, iată care sunt opțiunile:
Nessebar. Este un oraș antic deosebit de frumos, denumit Perla Mării Negre. Este locul perfect pentru a te plimba pe străduțe și a descoperi preparate bulgărești delicioase. Se află la doar trei kilometri de Sunny Beach.
Aqua Park. Distracția este la cote maxime în Aqua Park-ul din zonă, care are 13 topogane și o piscină.
Viața de noapte. Cei care iubesc muzica, distracția și băutura vor găsi în această stațiune o viață de noapte extrem de animată. Sunt sute de baruri, cluburi de noapte și discoteci unde sunt organizate în fiecare noapte de vară cele mai interesante petreceri. Este, fără doar și poate, unul dintre cele mai bune locuri pentru distracție de pe litoralul Mării Negre.
Evenimente culturale. De asemenea, Sunny Beach este gazda unui număr destul de mare de evenimente culturale, spectacole de modă și concerte. An de an are loc Festivalul Internațional de Cântec Popular „Golden Orpheus” și de asemenea, tot aici se desfășoară conferința științifică „Stranski-Kaischew Surface Science”.
Diverse alte activități. Parasailing, scufundări sau o mulțime de alte activități inedite, pot fi practicate pe timpul verii aici. Cei cu adrenalina în sânge pot încerca.
Concluzia este simplă: Sunny Beach este o destinație care merită să fie vizitată.


Când să mergi și cum ajungi în Sunny Beach?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita această stațiune este cea de vară sau începutul toamnei: iulie, august și septembrie sunt ideale din punct de vedere al temperaturii.
Deși există două aeroporturi în apropierea stațiunii, în Burgas și în Varna, cea mai bună variantă de a ajunge în Sunny Beach este cu mașina. Din București se fac aproximativ 6 ore până pe litoral, iar parcarea este gratuită la majoritatea hotelurilor și ieftină în stațiune.
Cu toate aceste elemente cât se poate de convingătoare, următoarea destinație de vacanță poate să fie Sunny Beach.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare