Experimentează fantezia şi bucuria Carnavalului de la Veneţia

  • mihai
  • /
  • 14 noiembrie 2018

Veneția este un oraș fermecător, unic în lume datorită străduțelor sale inundate. Farmecul îi crește considerabil în februarie, atunci când, de regulă, are loc Carnavalul de la Veneția. Cu o istorie de peste 700 de ani, evenimentul atrage în fiecare an participanți din toată lumea și este considerat a fi unul dintre cele mai spectaculoase manifestări stradale din lume.

Care este istoria carnavalului?

Tradiția evenimentului venețian începe în anul 1296, atunci când numeroasele spectacole ce aveau loc pe străzile orașului au fost oficializate de către Senatul Republicii Veneția. Neoficial, sărbătoarea are loc de ceva mai multă vreme, iar scopul său este acela de a celebra trecerea de la iarnă la primăvară.
Anvergura întregului eveniment a luat amploare în secolul XVIII, atunci când tinerii bogați din întreaga Europă veneau aici să se distreze, purtând măști pentru a nu fi recunoscuți.
În 1930 carnavalul a fost interzis de Mussolini, însă în 1979 a reînviat, aducând cu el tradiția măștilor venețiene.

Ce se întâmplă la Carnavalul de la Veneția?

An de an, evenimentul își încântă participanții prin concerte, manifestări stradale, parade ale costumelor și baluri mascate. Numeroşi artiști din întreaga lume, inclusiv din România, își prezintă munca și sunt apreciați la scenă deschisă. Cele aproape trei săptămâni de bal se evidențiază prin câteva elemente cheie:
Măștile deosebit de frumoase, care îi oferă evenimentului personalitate. Cea mai populară mască este „Bauta”. Este o mască albă cu nas încovoiat, care se asortează cu pelerină neagră și pălărie cu trei colțuri. De asemenea, sunt foarte populare măștile Morreta și Gnaga.
• Începutul carnavalului, reprezentat de „Zborul îngerului”. Este o acțiune tradițională prin care un personaj care întruchipează un înger zboară de pe Turnul Campanile pe deasupra mulțimii.
Paradele carelor alegorice din orașele apropiate de Veneția. Acestea au loc în ultima săptămână și mulți le consideră a fi cea mai frumoasă parte a întregului carnaval.


Ce trebuie să știi dacă vrei să iei parte la acest eveniment?

În primul rând, trebuie să pregătești un buget destul de mare, în condițiile în care costurile din Veneția sunt considerabile în această perioadă. De asemenea, trebuie să îți pregătești călătoria din timp. Dacă lași totul pentru ultimul moment, riști să nu găsești absolut nicio unitate de cazare disponibilă. Pe booktravel.ro poți găsi câteva oferte foarte interesante în acest sens, pentru carnavalul de anul următor.
O simplă plimbare pe străzi îți poate oferi numeroase spectacole stradale impresionante, însă în același timp, dacă îți dorești mai mult poți participa la petrecerile private. Biletele de intrare costă, în medie, peste 800 de euro de persoană, însă experiența este una inedită.
Dacă ajungi la Veneția în perioada carnavalului nu uita să îți cumperi o mască tradițională de la buticurile din zonă și să te asiguri că te încadrezi în peisaj, având o îmbrăcăminte cât mai colorată și mai interesantă.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare