Halkidiki - sejur individual

  • mihai
  • /
  • 19 octombrie 2018

Peninsula Halkidiki este una dintre cele mai apreciate destinații turistice de către români, iar motivele sunt cât se poate de convingătoare:
Plaje paradisiace;
Stațiuni bine gândite, cu numeroase unități de cazare excelente;
• O mulțime de obiective interesante ce pot fi vizitate;
Proximitate față de România.
Poate că ultimul motiv reușește să sudeze cel mai bine toate celelalte motie, în conditiile în care mulţi români preferă să meargă în vacanță cu propria mașină. O călătorie până în peninsula grecească nu ar trebui să dureze mai mult de 10 ore de mers lejer.


Ce este de făcut și de văzut în Halkidiki?

Peninsula este împărțită în trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos, fiecare dintre acestea având propriul farmec și propria personalitate. Pe primele două brațe poți descoperi plaje perfecte pentru bălăceală și relaxare sub razele solare, dar și o mulțime de hoteluri de lux și peisaje numai bune pentru poze.
Pe Muntele Athos, în schimb, există o mulțime de mănăstiri considerate a fi adevărate fortificații, la care nu au acces decât călugării și preoții. Vei putea sa le admiri, totuși, dacă alegi să te plimbi pe Marea Egee într-una dintre numeroasele croaziere din zonă.
Dacă mergi în vacanță pentru distracție și viață de noapte, vei descoperi cu încântare stațiunile de pe brațul Kassandra, care oferă petreceri inedite și o mulțime de baruri și cluburi. Stațiuni precum Fourka, Kalithea, Silviri sau Poseidi sunt foarte apreciate de majoritatea tinerilor.
Dacă îți dorești un sejur relaxat, vei putea să mergi pe brațul Sithonia, unde stațiunile oferă plaje mai liniștite, ape mai puțin adânci și nisip fin și auriu.
Pe lângă faptul că poți face plajă și te poți distra, Halkidiki te întâmpină cu peisaje ce îți taie răsuflarea. Dacă ești aventurier te poți plimba pe vârfuri muntoase de pe care să cobori direct în mare, poți descoperi păduri de măslini, eucalipți, smochini, lămâi și portocali și poți încerca una dintre numeroasele ativități acvatice propuse de greci.

Când să mergi în Halkidiki?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita peninsula este între aprilie și septembrie, atunci când temperaturile au între 23 de grade Celsius și 34 de grade Celsius. Perioada iernii poate să fie și ea frumoasă, însă nu este ideală pentru plajă. Vei descoperi totuși temperaturi mai mari decât cele din România: între 3 și 19 grade Celsius.
Dacă îți dorești o vacanță perfectă în Halkidiki în care să te bucuri de flexibilitatea propriei mașini, îți oferim cele mai interesante pachete turistice, la hoteluri excelente și în cele mai frumoase zone ale peninsulei.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare