Ia-ti skiurile spre cele mai frumoase partii din Austria!


Carpații României sunt destul de ofertanți în ceea ce privește opțiunile de ski, însă Alpii Austrieci sunt un adevărat paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Peste 80 de stațiuni montane își găsesc locul în acești munți spectaculoși, iar lungimea pârtiilor se întinde pe mii de kilometri. Este de așteptat, așadar, ca opțiunile să fie variate și să fie pentru toată lumea.
Dacă plănuiești să mergi la ski în Austria, cel mai probabil vei căuta acele stațiuni impresionante, în care skiul este însoțit de servicii de foarte bună calitate, peisaje deosebite și mâncare delicioasă.


Un top 5 al celor mai importante stațiuni din Alpii Austrieci ar fi următorul:

1) Sölden. Votată drept cea mai bună stațiune montană din Austria, Sölden se mândrește cu 33 de telecabine, cu pârtii amenajate până la altitudinea de 3340 de metri și cu unități de cazare excelente. În contrast cu anvergura pe care o are stațiunea, localitatea este locuită de doar 3000 de oameni. Cu toate astea, a fost gazda Cupei Mondiale FIS și are 144 de km de pârtii.

2) Ischgl. Este o stațiune care are mulți kilometri de pârtii. Aici se pot distra de minune atât începătorii, cât și avansații intr-ale sporturilor de iarnă. Pe lângă opțiunile de ski, stațiunea este un adevărat pol al distracției. An de an, aici au loc numeroase concerte ale artiștilor internaționali. Sătucul de doar 1500 de locuitori reușește să numere 238 de km de pârtie și a câștigat numeroase premii pentru serviciile pe care le oferă.

3) Obertauern. Este o altă stațiune foarte apreciată de turiști din întreaga lume, mai ales de către începători. Are „ doar” 100 de km de pârtie, dintre care 60 sunt destinați celor care nu au experiență cu skiurile sub picioare. Deși nu este cea mai dotată stațiune din punct de vedere al telecabinelor, teleskiurilor și kilometrilor de pârtii, este o destinație ideală pentru cei care caută relaxare sau distracție. Viața de noapte de aici este extrem de bogată iar ofertele wellness ale hotelurilor sunt variate și atractive.

4) Hintertuxer Gletscher. Poate că nu sunt impresionanți cei 59 de kilometri de pârtie, însă ceea ce are cu adevărat impresionant această stațiune este posibilitatea de a face ski pe parcursul întregului an. Dacă vrei să te bucuri de sporturile de iarnă pe perioada verii, aici este cel mai bun loc pentru asta. Cel mai înalt punct al stațiunii este de 3250 de metri, iar vara sunt deschiși peste 20 de kilometri de pârtie.

5) Kitzsteinhorn-Kaprun. Este una dintre cele mai apreciate stațiuni montane de către români, peisaul de aici fiind de-a dreptul impresionant. Deși are destul de puțini kilometri de pârtie, are peste 10 km de rute pentru freeride. Cei care iubesc să facă trucuri și cascadorii pe zăpadă vor găsi aici cel mai bun loc.

Numărul stațiunilor este mult mai mare. Practic, aproape oriunde mergi în Austria găsești o variantă optimă pentru a skia, așadar, dacă pasiunea ta este să aluneci la vale pe skiuri sau pe placă, destinația perfectă este Austria.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare