Petrece-ti vacanta de vara la Nisipurile de aur, Bulgaria!


Una dintre cele mai populare destinații turistice din Bulgaria este staţiunea Nisipurile de Aur. Situată lângă parcul național Varna, stațiunea atrage an de an foarte mulți turiști străini, românii fiind cu adevărat magnetizați de serviciile de aici, de calitatea plajelor și de faptul că este o destinație foarte accesibilă. Situată la doar 334 de km de București, îți permite să ajungi în maxim cinci ore pe plajă.

Ce este de făcut în Nisipurile de Aur?

Stațiunea de pe litoralul Bulgăresc este foarte apreciată de către tinerii care caută aventură și distracție, de către cei care caută relaxare și de către copii. Practic, este ideală pentru toată lumea. Printre obiectivele turistice și activitățile care pot fi făcute aici putem să le enumerăm pe următoarele:
Parcul Național Nisipurile de Aur. Este o pădure de 10 km lungime, fiind zonă protejată încă din 1943. Este locul perfect pentru plimbări și pentru relaxare, traseele prin parc sunt ideale pentru toată lumea. În cadrul parcului există o mănăstire, catacombe și o mulțime de plante deosebite.
Aquapolis Aqua Park. Nu putea să lipsească un aqua park, adevărat rai pentru copii. Toboganele de aici fac față unui număr de 3000 de oameni și sunt extrem de variate, fiind împărțite pe categorii de vârstă.
Maimunarnika Rope Park. Tot cei mici sunt vizați și de acest parc, care oferă spațiul perfect pentru aventură. Poduri suspendate, liane și trasee prin copaci, toate conturează locul perfect pentru o zi de distracție.
Roata din centrul stațiunii. Este un obiectiv care oferă o priveliște foarte frumoasă asupra peisajelor din jur.
Atracții istorice și religioase. Există atracții și pentru cei care doresc să cunoască istorie. Turnul cu ceas Sf. Ioan Botezătorul, Mânăstirea Aladja, Biserica Sf. Nikola sau muzeele Istoric și Etnografic, toate contribuie la o vacanță de neuitat.
De asemenea, Nisipurile de Aur reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să facă shopping și deopotrivă pentru iubitorii vieții de noapte.

Lucruri interesante și sfaturi utile

Atunci când ajungi în stațiune vei descoperi că majoritatea restaurantelor oferă și meniuri în limba română. Este impresionant, însă este cât se poate de justificat dat fiind numărul mare de români.
În ceea ce privește banii, se folosește moneda națională, leva. Aceasta poate să fie cumpărată din țară sau de la bănci, hoteluri și aeroport, în Bulgaria. La majoritatea localurilor se poate plăti fără niciun fel de problemă și cu cardul.
Nisipurile de Aur poate fi și o destinație culinară excelentă. Poziția geografică a dus la dezvoltarea unei bucătării foarte variate, cu influențe slave, grecești și turcești. Merită, așadar, încercate cât mai multe restaurante și cât mai multe preparate tradiționale.
Cea mai bună perioadă pentru a ajunge la Nisipurile de Aur este cea de vară. Iulie, august și septembrie sunt, într-adevăr, luni foarte aglomerate, însă temperatura este perfectă, iar serviciile sunt la cel mai înalt nivel. Tocmai de aceea, dacă vrei o vacanță de neuitat la vecinii bulgari, este bine să îți rezervi din timp o cameră de hotel pentru perioada verii.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare