Republica Dominicană - o destinatie pentru relaxare!


Una dintre cele mai magnetizante și interesante destinații din ultimii ani este Republica Dominicană. Insula descoperită de Cristofor Columb a fost declarată cel mai frumos pământ din Lumea Nouă și are toate motivele să dețină acest titlu, în condițiile în care este superbă.

Dacă plănuiești să mergi în luna de miere în Republica Dominicană, trebuie să știi câteva lucruri:

Biletele de avion pot fi relativ ieftine dacă optezi pentru early booking. Nu trebuie să te aștepți la prețurile low cost ale companiilor europene, în condițiile în care distanța parcursă este destul de mare.
Poți merge aproape oricând în această destinație. În afară de luna decembrie, care poate să fie destul de rea, celelalte luni ale anului au o vreme foarte bună, cu temperaturi de peste 24, 25 de grade Celsius;
Nu ai nevoie de vaccinare și poți intra în țară fără viză, atâta vreme cât ai un pașaport care nu este temporar, cu condiţia să fie valabil pentru 6 luni de zile de la data întoarcerii.
Este bine să fii mereu precaut, în condițiile în care Republica Dominicană este o țară săracă, iar furturile sunt destul de dese.


Ce ai de făcut și de văzut în Republica Dominicană?

O vacanță în Republica Dominicană nu te va lăsa să te plictisești. Doar natura ce te înconjoară te va impresiona. Printre lucrurile cele mai atractive pe care le poți face se numără următoarele:
Să vizitezi Santo Domingo. Este cel mai vechi oraș din Lumea Nouă și este foarte bine conservat. Astfel, poți să descoperi o mulțime de valori istorice, Zona Colonial fiind principala atracție pentru turiști. Aici te poți plimba pe străzi de piatră foarte frumoase și poți să admiri arhitectura colonială. Santo Domingo este și gazda unor muzee interesante, a unei grădini botanice și a unor restaurante cu preparate delicioase.
Să vizitezi Punta Cana. Cu siguranță ai auzit de Punta Cana. Stațiune aflată în estul Republicii reușește să impresioneze prin plajele perfecte străjuite de palmieri înalți, prin hotelurile de lux și numeroase activități relaxante. Aici poți face surf, te poți plimba cu un buggie și te poți scufunda pentru a cunoaște viața marină.
La Romana. Este un alt punct al insulei ce trebuie să fie bifat. Aici se află o replică a satului de artizani din secolul 16 și tot de aici pot fi achiziționate produse tradiționale excelente.
Jarabacoa. Dacă, printr-o minune, nu te încântă plajele, un sejur în Republica Dominicană îți poate oferi mult mai multe minuni naturale. Jarabacoa este una dintre ele. Aflată în mijlocul insulei, este o oază de verdeață unde poți descoperi cascade spectaculoase, poți face rafting, cățărări sau biking.
Parcul Național de Est. Este un parc aflat în patrimoniul UNESCO, ce conține sute de specii de plante, animale și păsări. Iguana rinocer și porumbelul cu coroană sunt vedetele de aici, însă reciful de colari, numeroasele specii de broaște, plajele și peșterile fac și ele o vizită în parc extrem de atractivă.
Republica Dominicană este un adevărat colț de rai. Da, este departe și da, poate să fie destul de costisitoare. Cu toate astea, dacă urmărești poți găsi o mulțime de oferte last minute sau early booking care să îți ajute buzunarul. Ceea ce este cert este că merită să ajungi aici cel puțin o dată în viață.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare