Sejur in Zanzibar - o insula fascinanta


O vacanță în Zanzibar este unul dintre obiectivele pasionaților de călătorie din ziua de astăzi. Este normal, în condițiile în care insula este un adevărat colț de paradis. Este adevărat că impactul pe care îl generează insula asupra turiștilor este foarte mare. Aici timpul se scurge diferit, oamenii sunt diferiți, iar peisajele îți taie cu adevărat răsuflarea.


Zanzibarul este o combinație interesantă de culturi, oamenii de aici având rădăcini africane, arăbești, indiene sau britanice. Dacă te-ai orientat către un sejur în Zanzibar trebuie să știi câteva lucruri:
Este bine să te orientezi spre oferte de zbor early booking, Zanzibar fiind una dintre destinațiile mai costisitoare atunci când vine vorba despre turism.
Este indicat să ajungi aici în perioada decembrie-februarie sau iulie-august, atunci când temperaturile sunt perfecte.
Nu ai nevoie de viză, însă ai nevoie de un pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni.
Nu ai nevoie nici de vaccinuri, însă dacă te aventurezi în acest loc de la capătul lumii fără vaccin, este bine să eviți mâncărurile de pe stradă și să ai mereu la îndemână un spray pentru țânțari.


Ce poți vizita și ce poți face în Zanzibar?

Obiectivele turistice și activitățile destinate turiștilor sunt impresionante. Dacă nu vrei să pierzi nimic din tot ceea ce este important pe această insulă africană din Tanzania este bine să bifezi următoarele obiective:
Stonetown. Este capitala insulei și este locul în care descoperi cel mai interesant mix etnic din Africa. În Stonetown poți să vizitezi palatul regal, să descoperi numeroasele clădiri ale aristocratiei arabe care au devenit muzee și să afli povești despre Freddie Mercury. Binecunoscutul solist al trupei Queen s-a născut în Zanzibar, însă orientările sale religioase și sexuale nu sunt chiar atât de apreciate de populația care este în preponderență musulmană. Cu toate astea, Stonetown şi întregul Zanzibar își asumă faptul că un astfel de personaj s-a născut aici și vei putea să descoperi o mulțime de baruri în care se ascultă Queen.
Spice Tour. Zanzibarul este unul dintre cele mai interesante locuri pentru cei care iubesc mirodeniile. De-a lungul istoriei a oferit o mulțime de mirodenii și a atras prin ele portughezi, englezi sau omanezi. Printr-un tur al mirodeniilor poți descoperi o mulțime de lucruri interesante, cum ar fi aspectul arborelui si fructelor de cacao, din care se face ciocolata.
Safari prin parcurile naționale. Dacă îți dorești o experiență care să te marcheze pe viață în sejurul din Zanzibar, nu trebuie să ratezi un safari printre lei, hipopotami, rinoceri și girafe. Flora și fauna din această parte a lumii sunt cu adevărat bogate și impresionante.
Plajele. Nici la capitolul plaje nu stau rău cei din Zanzibar. Nisip fin, mare albastră și oameni extrem de primitori, toate conturează un tablou excelent. Dacă pui în tablou și câteva sesiuni de diving și snorkeling, rezultatele sunt incredibile.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare